×

Waarschuwing

The form #3 does not exist or it is not published.

Evenementen bijeenkomst 2021

Gezien het toenemende succes van de netwerkbijeenkomst evenementen, zullen we ook in 2021 een bijeenkomst organiseren. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 26 januari 2021 in het gemeentehuis. Je kunt je hiervoor aanmelden via bijgaand formulier. Aanmeldingen moeten uiterlijk 15 december 2020 binnen zijn. Wanneer het programma rond is krijg je hiervan bericht. 

Heb je zelf onderwerpen die je graag toegelicht wilt zien tijdens de bijeenkomst? Mail dat vooral door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan proberen we dit in te passen in het programma.

Evenementen bijeenkomsten

Evenementen Bijeenkomsten home

bijeenkomst gaat niet door ivm corona

Veelgestelde vragen

Er zijn drie type evenementen:
1. Voor sommige (kleine) evenementen in gebouwen hoef je geen vergunning aan te vragen (vergunningsvrij evenement).
2. Bij andere evenementen geldt een plicht om het bij de gemeente te melden (meldingsplichtig evenement).
3. En er zijn evenementen waarvoor je een vergunning moet aanvragen bij de gemeente (vergunningsplichtig evenement).

Je leest er meer over op de pagina Een evenement organiseren.

Evenementen kunnen op allerlei locaties worden gehouden. Venray kent vele locaties waar evenementen kunnen worden georganiseerd.
De meesten hebben we voor jou in kaart gebracht op de pagina Evenementenlocaties.

Als organisator van een evenement ben je hoofdverantwoordelijk voor het evenement en dat strekt zich ook uit tot de woon- en leefomgeving. Op de pagina Verantwoordelijkheden en samenwerking tref je alle informatie aan. Ook van alle samenwerkende partijen waar je met specifieke vragen terecht kunt.

Om je evenement tot een succes te maken, is het van belang dat je de spelregels kent én ook de tips. Je leest er meer over op de pagina Een evenement organiseren.

Op de website van de gemeente Venray kun je checken tot welk type jouw evenement behoort.

De taak van de gemeente is om een belangenafweging te maken bij het al dan niet verlenen van een vergunning. Het gaat dan om belangen als: ruimte geven aan initiatieven, veiligheid waarborgen, maatschappelijke, culturele, economische functie stimuleren en overlast beperken.

Jazeker! We hebben vele adviezen en tips hoe je je evenement kunt verduurzamen. Je leest er meer over op de pagina Duurzaam evenementen organiseren in Venray.