Evenementen bijeenkomst 2019

Eind 2018 wilde het team evenementen graag de organisatoren van evenementen op de hoogte brengen van het nieuwe evenementenbeleid en de nieuwe brandveiligheidseisen. Daarnaast wilden ze hen ook een platform bieden om kennis te maken met elkaar, de hulpdiensten en de betrokken ambtenaren.
Om dit te bereiken ontstond het idee om een netwerkbijeenkomst te organiseren. Op 15 januari 2019 vond dan ook de eerste netwerkbijeenkomst evenementen plaats in het gemeentehuis van Venray. Wethouder Loonen nam de rol van avondvoorzitter op zich en praatte de avond aan elkaar.

Onderwerpen op de agenda waren:

  • Gewijzigd evenementenbeleid;
  • Preventie gehoorschade;
  • Brandveilig gebruik en basis hulpverlening;


Zo’n 30 organisatoren van evenementen waren deze avond aanwezig. Daarnaast waren politie, brandweer en GHOR (Geneeskundige hulporganisatie in de regio) vertegenwoordigd alsook een aantal betrokken ambtenaren.

Na afloop van het “officiële” gedeelte was er gelegenheid om, onder het genot van een hapje en een drankje, elkaar beter te leren kennen en met de diverse partijen in gesprek te gaan.

Documenten om te downloaden:

 

Klik op de foto´s voor een impressie van deze dag

Meer in deze categorie: Evenementen bijeenkomst 2020 »

Evenementen bijeenkomsten

Evenementen Bijeenkomsten home

 

Veelgestelde vragen

Er zijn drie type evenementen:
1. Voor sommige (kleine) evenementen in gebouwen hoef je geen vergunning aan te vragen (vergunningsvrij evenement).
2. Bij andere evenementen geldt een plicht om het bij de gemeente te melden (meldingsplichtig evenement).
3. En er zijn evenementen waarvoor je een vergunning moet aanvragen bij de gemeente (vergunningsplichtig evenement).

Je leest er meer over op de pagina Een evenement organiseren.

Evenementen kunnen op allerlei locaties worden gehouden. Venray kent vele locaties waar evenementen kunnen worden georganiseerd.
De meesten hebben we voor jou in kaart gebracht op de pagina Evenementenlocaties.

Als organisator van een evenement ben je hoofdverantwoordelijk voor het evenement en dat strekt zich ook uit tot de woon- en leefomgeving. Op de pagina Verantwoordelijkheden en samenwerking tref je alle informatie aan. Ook van alle samenwerkende partijen waar je met specifieke vragen terecht kunt.

Om je evenement tot een succes te maken, is het van belang dat je de spelregels kent én ook de tips. Je leest er meer over op de pagina Een evenement organiseren.

Op de website van de gemeente Venray kun je checken tot welk type jouw evenement behoort.

De taak van de gemeente is om een belangenafweging te maken bij het al dan niet verlenen van een vergunning. Het gaat dan om belangen als: ruimte geven aan initiatieven, veiligheid waarborgen, maatschappelijke, culturele, economische functie stimuleren en overlast beperken.

Jazeker! We hebben vele adviezen en tips hoe je je evenement kunt verduurzamen. Je leest er meer over op de pagina Duurzaam evenementen organiseren in Venray.