Evenementen bijeenkomst 2020

Dinsdagavond, 21 januari 2020, vond de 2e netwerkbijeenkomst evenementen plaats in het gemeentehuis.
In 2019 werd de netwerkbijeenkomst voor de 1e keer georganiseerd. De aanwezigen waren zo positief dat besloten werd om dit te herhalen.

Het doel van deze avond was m.n. om het team evenementen voor te stellen en de organisaties een indruk te geven wat wij allemaal doen.

We hebben het proces vergunningverlening toegelicht en er is een presentatie gegeven vanuit de Veiligheidsregio over inzet EHBO e.d.

Het 2e gedeelte van de avond werd interactief doorgebracht. Een fictief evenement werd door de organisaties getoetst als zijnde vergunningverleners.
Erg leerzaam en leuk.

Er waren ongeveer 45 personen van diverse organisaties aanwezig. Daarnaast waren onze adviseurs (brandweer, politie, GHOR) erbij en een aantal collega’s én burgemeester Winants en wethouder Loonen.

Als avondvoorzitter was Rob van Lieshout (RobPresenteert) degene die alles aan elkaar praatte. En dat deed hij uitstekend.

De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Documenten om te downloaden:

 

Klik op de foto´s voor een impressie van deze dag

Evenementen bijeenkomsten

Evenementen Bijeenkomsten home

 

Veelgestelde vragen

Er zijn drie type evenementen:
1. Voor sommige (kleine) evenementen in gebouwen hoef je geen vergunning aan te vragen (vergunningsvrij evenement).
2. Bij andere evenementen geldt een plicht om het bij de gemeente te melden (meldingsplichtig evenement).
3. En er zijn evenementen waarvoor je een vergunning moet aanvragen bij de gemeente (vergunningsplichtig evenement).

Je leest er meer over op de pagina Een evenement organiseren.

Evenementen kunnen op allerlei locaties worden gehouden. Venray kent vele locaties waar evenementen kunnen worden georganiseerd.
De meesten hebben we voor jou in kaart gebracht op de pagina Evenementenlocaties.

Als organisator van een evenement ben je hoofdverantwoordelijk voor het evenement en dat strekt zich ook uit tot de woon- en leefomgeving. Op de pagina Verantwoordelijkheden en samenwerking tref je alle informatie aan. Ook van alle samenwerkende partijen waar je met specifieke vragen terecht kunt.

Om je evenement tot een succes te maken, is het van belang dat je de spelregels kent én ook de tips. Je leest er meer over op de pagina Een evenement organiseren.

Op de website van de gemeente Venray kun je checken tot welk type jouw evenement behoort.

De taak van de gemeente is om een belangenafweging te maken bij het al dan niet verlenen van een vergunning. Het gaat dan om belangen als: ruimte geven aan initiatieven, veiligheid waarborgen, maatschappelijke, culturele, economische functie stimuleren en overlast beperken.

Jazeker! We hebben vele adviezen en tips hoe je je evenement kunt verduurzamen. Je leest er meer over op de pagina Duurzaam evenementen organiseren in Venray.